Tigerkaka i muffinsform



Viller göra Tigerkaka fast i muffins format, hitta inget recept på de så tog ett helt vanlig Tigerkake recept och hälde i smeten i muffins formar istället :)

Ingredienser:

50 gram smält smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjölk eller grädde
1-2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

(Räcket till ungefär 12 muffinsar)


Gör så här:

Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.

Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.

Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.

Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.

Tillsätt torrvarorna och rör slätt.

Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.

Varva nu smeten i formarna, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.

Grädda i 175 grader cirka 20-39 minuter. Du kan känna med en sticka så att muffisarna är fasta.

Låt muffinsarna vila i formarna, om du använder dig av silikonformar, innan du tar ur dem.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0