Tigerkaka i muffinsform

Viller göra Tigerkaka fast i muffins format, hitta inget recept på de så tog ett helt vanlig Tigerkake recept och hälde i smeten i muffins formar istället :)
Ingredienser:
50 gram smält smör eller margarin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjölk eller grädde
1-2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl
(Räcket till ungefär 12 muffinsar)
Gör så här:
Vispa socker och ägg pösigt, gärna med elvisp eller i matberedare.
Smält smöret och rör ner mjölken i smöret.
Blanda vetemjöl, vanilj och bakpulver noga i en skål.
Rör samman ägg- och sockerblandningen med smör- och mjölkblandningen.
Tillsätt torrvarorna och rör slätt.
Ta nu undan en tredjedel av smeten och smaksätt den med kakao. Rör den slät.
Varva nu smeten i formarna, börja med ett ljust lager, därefter chokladsmeten och sedan ljus smet igen. Drag en gaffel genom formen så att smeten blandas lite.
Grädda i 175 grader cirka 20-39 minuter. Du kan känna med en sticka så att muffisarna är fasta.
Låt muffinsarna vila i formarna, om du använder dig av silikonformar, innan du tar ur dem.
Kommentarer
Trackback